איתור תשתיות ביוב תת קרקעיות – כל הדרכים לבצע איתור של תשתיות ביוב באמצעות שימוש בטכנולוגיה
בעבר, איתור תשתיות תת קרקעיות היה תהליך ידני של חקר הקרקע בעזרת בדיקות וציוד גילוי. כיום, מכשירי מכ"ם בהייטק מספקים מידע מדויק על מיקום הצינורות והכבלים בעומקים של 1 עד 12 מטרים.
ניתן להשתמש במכ"ם כדי לברר אם יש צינורות באזור נתון, היכן הם ממוקמים ביחס זה לזה, ועד כמה הם עמוקים מתחת לפני הקרקע. הנתונים אוספים לאחר מכן למפה המציגה את כל הצינורות והכבלים בתוך רדיוס נתון. ניתן לעשות זאת באתר או מרחוק ממשרד או ממחשב באמצעות תוכנת מיפוי תלת מימד.
מערכות התשתית חיוניות לקיומה של כל עיר וצריך למצוא אותן במהירות כדי להימנע מבעיות עבור החברה. מערכת ביוב תת קרקעית היא מערכת כזו שקיימת זמן רב וצריך לאתר אותה בהקדם האפשרי.
מערכת הביוב התת -קרקעית נמצאת בדרך כלל עמוק מתחת לפני השטח ולא קל למצוא אותם. צינורות ביוב נמצאות בדרך כלל על ידי חפירה או שימוש בכלים שונים כמו סונאר או גלי קול קוליים וכו '. שיטות אלו מסייעות במציאת מיקומן של מערכות ביוב תת קרקעיות אך שיטות אלה אינן יכולות לספק תוצאות מדויקות שכן הן יכולות לסרוק מטרים ספורים מתחת לפני השטח.
גלי קול יכולים לשמש כשיטה חלופית לאיתור צינורות אלה אך לטכניקה זו יש מגבלות משלה גם מכיוון שהיא אינה יכולה להציע דיוק מדויק ועלולה
אחד האתגרים הקשים ביותר בתכנון ובניית תשתיות ביוב תת קרקעיות חדשות הוא איתור התשתיות הקיימות. מיפוי מדויק של הרשת, לפני החפירה, יעזור למנוע סכסוכים יקרים עם קווי שירות ושירותי מים תת קרקעיים אחרים.
כפי שאתה יכול לראות כאן ישנן מספר טכניקות זמינות בהן ניתן למפות רשתות תת קרקעיות. אלו כוללים:
– גיאופיזיקה: טכניקה זו משתמשת בנתונים מגנטיים מפורטים שנאספו על ידי קידוח לאדמה כדי לספק אינדיקציה היכן יכולים להיות צינורות מתחת. אולם לטכניקה זו יש דיוק מוגבל והיא מכסה רק אזורים קטנים בכל פעם
– מכ"ם חודר קרקע (GPR): טכניקה זו משתמשת בגלי רדיו המועברים דרך הקרקע המשתקפים מכל מכשול שמתחת. הוא משמש באזורים שבהם יקר או מסוכן לקדוח תת קרקעי
בניית תשתיות ביוב תת קרקעי הינה תהליך מורכב הדורש ידע מפורט של הגיאולוגיה וההידרולוגיה המקומית. על מנת למנוע הצפות לא רצויות, יש לקחת בחשבון את מפלס המים. יש להעביר את מי השפכים באופן שימנע מגע עם מי תהום ויצמצם את הסיכון לזיהום ממי השטח.
איתור וניטור רשתות ביוב ומים תת קרקעיים כדי לוודא שהם פועלים כראוי הוא יקר מאוד.
איתור תשתיות ביוב תת קרקעי יכול להיות משימה קשה, במיוחד באזורים בהם הפיתוח מתמשך והכיסוי הקרקע אינו אחיד. עם זאת, זה לא צריך להיות תהליך יקר או גוזל זמן כל עוד נעשה שימוש בטכנולוגיה מתאימה שיכולה לחסוך זמן ועלויות.
שימוש במפות קיימות לצורך איתור תשתיות ביוב לרבות שימוש באמצעים טכנולוגיים.
זוהי משימה קשה, שכן הרבה אנשים אינם יודעים היכן נמצאים הצינורות שלהם.
ראשית, נצטרך לברר איזה סוג של צינורות יש לנו באזור שלנו. שני הסוגים העיקריים שנדונו בחלק זה הם ניקוז מי גשמים וביוב סניטריים.
ניקוז מי גשמים משמש למי גשם ונאסף מגגות ומרזבים. מערכת צינורות זו מיועדת לשאת זרמי מים מהבניינים או הבתים לנהרות, אגמים או נחלים על ידי חיבור שתי המערכות הללו עם צינור הנקרא צינור מטה.
ביוב סניטרי אוסף מים מלוכלכים משירותים, חשש לקווי ביוב תת קרקעי הוא זיהום מי שפכים של הסביבה הסובבת. שיטות מדידה מסורתיות לאיתור צינורות תת קרקעיים דורשות חפירה ידנית ועם איום של אדמה מזוהמת זה יכול להיות התחייבות מסוכנת. פתרון אחד לחששות אלה הוא מערכת אוטומטית לאיתור ביוב תת קרקעי על ידי מתן שירות מבוסס מיקום שיסייע לבעלי הנכסים למצוא את נקודות הניקוז המיוחדות של הנכס שלהם.
האתגר העיקרי בעת איתור תשתיות תת קרקעיות הוא להתגבר על האתגרים של גישה מוגבלת באמצעות חיישני איתור ומצלמות המסוגלים לחוש תשתיות קבורות מתחת למטר ואף קילומטרים.
ישנן דרכים רבות לאיתור תשתיות ביוב תת קרקעי. אחת הדרכים היא להשתמש במצלמה ברזולוציה גבוהה וחיישן לידר כדי למפות את פני הקרקע. אפשרות נוספת היא להשתמש בבדיקות המוחדרות לאדמה, אשר מזהות לאחר מכן שינויים בזרם החשמלי כאשר הם מופרעים מנוכחות צינורות.
איתור תשתיות ביוב תת קרקעיות באמצעות מצלמה
השימוש במצלמה הוא שיטה נפוצה לאיתור תשתיות תת קרקעיות. שיטה זו משמשת לעתים קרובות כאשר המשטח הופרע על ידי עבודות חפירה, למשל באתרי בנייה חדשים. ניתן להשתמש במצלמה גם לזיהוי צינורות מים וכבלים שאינם נראים על פני הקרקע. בתהליך זה, מצלמה או מצלמת וידיאו מושעה מחוט מעל אזור לסקר.
מה שמופיע על הצג יכול להשתנות מצורות פשוטות של אובייקטים מתחת לאדמה, ועד לתמונות מפורטות בהתאם לסוג הציוד בו נעשה שימוש וכמה עמוק הוא צריך לרדת.
ניתן להעביר את צורת החפצים מתחת לאדמה לגובה פני הקרקע באמצעות כבלים סיבים אופטיים או סוגים אחרים של טכנולוגיה קווית או אלחוטית כגון גלי רדיו או אותות אינפרא אדום.
מערכת מיקום התשתיות התת קרקעיות (UIL) יכולה לאתר ולאתר תשתיות תת קרקעיות כגון צינורות מים, ביוב, כבלים חשמליים, צינורות גז טבעי ושאר שירותים הקבורים מתחת לפני הקרקע.
מערכת זו משמשת לעתים קרובות בערים בהן הרחובות והמדרכות הומי אדם. כאשר מצלמה מותקנת על רכב ותוכנה מיוחדת מותקנת עליה, פעולות UIL יכולות לזהות כלי עזר תת -קרקעיים משטח הרחוב או המדרכה באמצעות טכניקות שונות כגון: הדמיה אינפרא אדום, מכ"ם או אינדוקציה אלקטרומגנטית.
חלק מהדרכים שבהן טכנולוגיה זו מסייעת לערים:
-היא מסייעת במציאת נזילות ברשתות המים ובקווי הביוב אשר מפחיתה את החשיפה לביוב.
-זה מזהה כלי עזר נטושים שעלולים להיות מסוכנים לאנשים שהולכים ברחובות או במדרכות.
כשזה מגיע לאיתור תשתיות תת קרקעיות, אנשים בדרך כלל משתמשים במכ"ם חודר קרקע (GPR) או בשיטות המבוססות על שדות אלקטרומגנטיים. שיטות אלה אינן מדויקות לחלוטין ולא תמיד יכולות להבחין בין סוגים שונים של חומרים בעלי אותן תכונות דיאלקטריות.
הדרך המדויקת ביותר לאתר תשתיות תת קרקעיות היא באמצעות מצלמה. מצלמות יכולות ללכוד תמונות של הצינורות ברזולוציה טובה ולהקל על מומחים להעריך את מיקום הצינורות הללו.
מערכות זיהוי צינורות מבוססות מצלמה שימשו במשך עשרות שנים לאיתור צינורות מתחת לכבישים ומשטחים מרוצפים אחרים, אך ההתקדמות הטכנולוגית האחרונה אפשרה ליישם אותם במגוון יישומים חדשים כגון איתור דליפות גז טבעי באזורים עירוניים.