תשתית סיבים אופטיים היא חלק חשוב בכל רשת ולא יעיל לעקוב אחריה באופן ידני.

על מנת לאתר כבלי סיבים אופטיים ברשת, נעשה שימוש בכלי סייר סיבים אופטיים. הכלי משתמש באותות אור הנקלטים על ידי סיבים אופטיים כדי לזהות את מיקומו של הסיב האופטי ולאחר מכן לחשב את אורך הסיב ואת מיקומו בהתאמה על המפה באמצעות עיבוד אותות דיגיטלי.

תשתית סיבים אופטיים לרוב אינה ניתנת לזיהוי בעין בלתי מזוינת. קשה למצוא ולזהות את מיקומה של תשתית סיבים אופטיים ללא עזרת מזל"ט.

מאמר זה דן כיצד ניתן להשתמש ברחפנים להסקת המיקום של תשתית סיבים אופטיים ומיפוי הפיזי שלה על מנת לייעל את התכנון, התכנון, ההתקנה והתחזוקה שלה. המאמר מדבר גם על דרכים בהן ניתן להשתמש ברחפנים לשיפור מערכות ארגון עצמי על ידי איסוף מידע באמצעות חיישנים, מצלמות וכו'.

כבלים סיבים אופטיים משמשים להעברת אותות למרחקים ארוכים בעזרת לייזר. כדי לזהות תשתית סיבים אופטיים, מהנדסים משתמשים בכבלי סיבים אופטיים כדי ליצור שדה אלקטרומגנטי.

בחלק זה נציג את טכנולוגיית הסיבים האופטיים וכיצד היא משמשת בזיהוי התשתית. אנו באיתורים מומחים בביצוע איתור תשתיות תת קרקעיות מכל הסוגים לרבות איתור תשתיות סיבים אופטיים באמצעות הטכנולוגיה המתקדמת ביותר המאפשרת מיפוי מלא של השטח.

טכנולוגיית סיבים אופטיים משתמשת בשיטת תקשורת מבוססת אור הפולטת אור לתוך גדיל דק עם משטחים מחזירי אור בכל קצה, או "סיבים" כפי שהוא מכונה לעתים קרובות. המונח "אופטיקה" מתייחס לכל מדע או טכנולוגיה המשתמשים באור כדי לזהות או להקרין מידע.

העיקרון הבסיסי מאחורי טכנולוגיה זו הוא שגדילים דקים אלו של זכוכית, פלסטיק או חומרים אחרים מסוגלים להעביר אותות נתונים דיגיטליים במהירויות גבוהות באמצעות פעימות אור בנוסף למקור האנרגיה המאוחסן שלהם.

תשתית סיבים אופטיים היא אחת השיטות העמידות והחסכוניות ביותר לחיבור תעבורת נתונים במהירות גבוהה. תשתית זו חשובה אפוא לחברות להתחבר עם השותפים והלקוחות שלהן.

זיהוי תשתית סיבים אופטיים ברשת אינו משימה קלה. ישנם מספר אתגרים שאנשים נתקלים בהם כאשר הם מנסים לזהות כבלים בסיבים אופטיים כגון היעדר ראיות ויזואליות, בעיות קישוריות ותנודות חשמל.

מהם האתגרים בזיהוי תשתית סיבים אופטיים?

קשה לזהות את המאפיינים של תשתית סיבים אופטיים. תשתית סיבים אופטיים מורכבת מתעלות, צינורות וכבלים. האתגר הגדול ביותר בזיהוי התשתית הזו הוא שהם בדרך כלל מתחת לאדמה. כאשר הם מותקנים על פני השטח, ייתכן שאין להם שום צורה של זיהוי בכלל.

האתגר הנוסף בזיהוי תשתית סיבים אופטיים הוא שיכול להיות קשה למצוא אותה כשהיא קבורה מתחת לשכבות של חומרים אחרים כמו לכלוך או בטון. זה יכול להקשות על הבנת ההיקף והגודל של ההיקף והגודל של הפרויקט שלך.

בעזרת תשתית סיבים אופטיים, חברות שונות מסוגלות להשתמש בטכנולוגיות חדשות כדי לקדם את העסק שלהן. סיבים אופטיים היא מערכת של טכנולוגיית תקשורת המשתמשת בסיבים אופטיים מזכוכית או פלסטיק להעברת אותות אור למרחקים ארוכים עם אובדן אנרגיה קטן.

האתגר בזיהוי תשתית סיבים אופטיים טמון בעובדה שהיא לא מאוד גלויה – אין לה שום צורה של פיזיות, ולכן קשה לזהות ולזהות ללא סיוע מומחה.

מהירות האור היא כשלוש מאות תשעים ושלושה אלף מייל בשנייה. לוקח שנייה קלה לנסוע מייל אחד. המשמעות היא שהמרחק הממוצע שכבל סיב אופטי צריך לעבור הוא שש נקודות שלושת אלפים מייל. זה מאתגר לזהות אילו רשתות מחוברות יחד ואיך הן מחוברות מבלי לבדוק אותן פיזית.

כמה מהאתגרים העומדים בפני זיהוי תשתית סיבים אופטיים כוללים:

1) זיהוי אילו רשתות מחוברות יחד

2) זיהוי חיבורים בתוך רשת

3) לכידת נתונים מדויקים על פני מספר מקורות