תהליך מציאת התשתית התת קרקעית אינו קל, אך אפשר לעשות זאת ללא צורך בהרס. הכלים המשמשים לתהליך זה דומים לאלה המשמשים למציאת בניינים. הוא כרוך בשימוש במגנטומטר לאיתור חפצי מתכת, מכ"ם חודר קרקע לאיתור שינויים על פני כדור הארץ וגלים אקוסטיים לאיתור עצמים גדולים או קטנים.

תשתית החשמל התת קרקעית היא ברובה תת קרקעית, וקשה יותר לאתר אותה מאשר סוגי תשתיות אחרים. השימוש בכלי מתקדם לביצוע איתור תשתיות יכול לעזור לנו לאתר תשתיות כאלה ללא כל הרס.

תשתית החשמל התת -קרקעית כוללת את הכבלים ואת הרכיבים השונים שגורמים לו לפעול. אלה כוללים שנאים, מרכזיות, תחנות משנה ועוד. תשתית הביוב התת קרקעית כוללת צינורות וביוב. זה לא קל למצוא כמו סוגים אחרים של תשתיות למשל לתשתיות גז או מים כיוון שהם קרובים יותר לפני השטח ואנחנו יכולים לראות אותם בקלות בעיניים.

ככל שהעולם הופך לדיגיטלי יותר ויותר, הצורך בתשתיות תת קרקעיות שיפעילו אותו גדל. המשמעות היא שישנו ביקוש עצום לאנשי מקצוע שיוכלו לאתר תשתיות תת קרקעיות של חשמל, ביוב וגז מבלי לבצע הרס.

בעבר הדרך היחידה לאתר תשתיות תת קרקעיות הייתה באמצעות מכ"ם חודר כדור הארץ. זוהי טכנולוגיה הדורשת הרבה זמן ומאמץ שכן היא דורשת לחפור את הקרקע ולעשות חור גדול באדמה.

אך כעת, בעזרת בינה מלאכותית, אנו יכולים לגלות את המבנים הללו בדיוק רב. מערכות האיתור המתקדמות שלנו בחברת איתורים משתמשות בדימויי לוויין ולמידת מכונות לאיתור מדויק ביותר של תכונות תת -קרקעיות.

כתוצאה מכך, מציאת תשתיות אלה הפכה קלה ואמינה יותר.

איתור דליפות צנרת יכול להיות קשה, זמן רב ויקר. עם זאת, יש פתרון שיכול לא רק לתקן את הנזילה אלא גם לחסוך לכם כסף בטווח הארוך.

ניתן לאתר תשתית תת קרקעית באמצעות GPS או סונאר. עם זאת, לטכנולוגיה זו יש מגבלות בנסיבות מסוימות, כגון כאשר צינורות קבורים עמוק בתוך בטון או כאשר יש מים על גבי הצינור.

מים ישקפו גלים בחזרה לחיישן שלך כך שלא תדע אם החיישן שלך מסתכל על מים או מחפש נזילות מתחת למים. יהיה עליך להשתמש בחיישנים שונים, תלוי אם אתה עובד מתחת למים או מעל הקרקע.

תהליך האיתור והזיהוי של תשתיות תת קרקעיות הוא תהליך קשה ולוקח זמן. ישנם מספר גורמים שמשפיעים על העניין, כגון גודל השטח, תכונות השטח וחפצים נסתרים.

בתחילה, ייתכן שהם לא יוכלו לאתר אותו רק באמצעות מד עוצמת אות או באמצעות אנטנה אחת. עם זאת, עם הכלים הנכונים במקום כמו מכ"ם חודר קרקע או טכנולוגיית חישה מרחוק, הם יכולים למצוא אותו ביתר קלות.

דוגמה טובה תהיה איתור מוקש קבור שנקבר עמוק מספיק שהוא מעבר לטווח הגילוי של בני אדם.

איתור תשתיות תת קרקעיות הוא חלק מכריע בהנדסה. יש לוודא כי תנאי הקרקע מתאימים לפני בניית מבנים או חפירה מסיבה אחרת. ללא איתור תשתיות תת קרקעיות, יהיו בעיות גדולות כמו בולענים ומבנים שקרסו. כסטודנט להנדסה, עליך לדעת לאתר תשתיות מסוג זה ולהבין כיצד היא משפיעה על תהליך העיצוב שלך. אם אינך יכול למצוא את המבנה התת קרקעי שאתה צריך, פנה למהנדס מקצועי או לחברה המתמחה בנושא זה לקבלת עזרה.

מה יכול לקרות אם לא נאתר את התשתית התת קרקעית כראוי?

תשתית תת קרקעית היא עמוד השדרה או התמיכה ששומרים על בניינים, ערים או אפילו מדינות. הוא כולל את רשתות החשמל, צינורות דלק, צינורות מים, צינורות ביוב וכבלי תקשורת.

ישנן דרכים רבות לאתר תשתיות תת קרקעיות כמו מדידת צינורות נפט ישנים או בדיקת תמונות אוויר היסטוריות כדי למצוא תחנה תת קרקעית ישנה. לפעמים הטכנולוגיה מסוגלת לעזור גם במשימות אלה.

שאלה נפוצה שעולה בענף הבנייה היא כיצד לאתר תשתיות תת קרקעיות. להלן כמה מהדרכים החשובות ביותר בהן ניתן לעשות זאת.

– ניתן לאתר כלי עזר תת -קרקעיים על ידי נותבים, המשמשים לאיתור קווי חשמל או גז הקבורים מתחת לאדמה כשהם עדיין בבנייה.

– חברות בנייה רבות משתמשות בציוד מכ"ם מתקדם לאיתור עצמים קבורים כשהאדמה עדיין רכה ולפני תחילת החפירה.

תשתית תת קרקעית היא כל תשתית, כגון כבלי שירות, קווי ביוב, צינורות ניקוז וחשמל מים, הבנויים מתחת לפני הקרקע.

איתור תשתיות תת קרקעיות הוא השלב הראשון בתהליך התכנון והיישום של שירותים תת קרקעיים חדשים או פרויקטים ברחבי העיר.

התהליך כולל ביצוע חקירות אתרים (הכנת אתרים) לזיהוי כלי עזר תת -קרקעיים קיימים באתר הפרויקט; תיעוד מיקומם במפה; תכנון והתקנת תומכים מתאימים לשירותים תת קרקעיים כולל פירים להתקנות שירות; התקנת התקני תמיכה זמניים כגון עוגנים, מחברים, פלטה; סימון שטח במפלס הקרקע שייחפר במהלך הבנייה; חפירה בכדי לספק גישה לאתרי שירות קיימים תת קרקעיים.