באילו מקרים יש לאתר תשתית תת קרקעית?
התשתית התת קרקעית חייבת להיות נגישה ככל האפשר כדי לא להגביל את התקדמות הפיתוח העתידי. עם זאת, זה חייב להיות גם קשה למצוא ומוגן היטב מפני היסודות.
על מנת לספק גישה והגנה על תשתיות תת קרקעיות, עלינו להשתמש בשילוב של מבנים כמו מנהרות, בורות מים ופירים. מנהרות הן הדרך הנגישה ביותר מכיוון שהן יכולות להעביר כמויות גדולות של מים ללא מאמץ רב. בורות יכולים לאחסן מים שאפשר להשתמש בהם בתקופות יבשות או לצורכי השקיה. פירים מאפשרים לשירותים תת -קרקעיים כגון חשמל או קווי תקשורת לעבור ללא תמיכה מבנית מעל פני הקרקע.
תשתית תת קרקעית קיימת תמיד בכל פרויקט או פיתוח. זה יכול להיות קשה למצוא את המקומות הטובים ביותר לאיתור תשתיות תת קרקעיות מכיוון שהיא יורדת מתחת לפני השטח ומוסתרת מתחת לאדמה.
מי תהום הם בעיה נפוצה לתשתיות תת קרקעיות. כאשר מפלס מי התהום גבוה במיוחד, קשה מאוד לכל תשתית תת קרקעית להגיע לקרקע. זה כולל ביוב, גשרים, מנהרות ורכבות תחתיות.
כאשר באזור יש בולענים או מפגעי שקיעה אחרים הנמצאים בקרבת או מתחת לאתרי בנייה, יש להימנע מהם בכל מחיר.
תשתית תת קרקעית חיונית לכל חברה מודרנית. הם כוללים מערכות ביוב, צינורות מים ומערכות חיווט תת קרקעיות המתחברות גם לרשת מעל הקרקע.
באילו מקרים יש לאתר תשתית תת קרקעית?
- באזורים המועדים להצפות מגשמים או משפל
- באזורים עירוניים צפופים
- באזורים עם רעידות אדמה וצונאמים גדולים
תשתית תת קרקעית נחוצה לפיתוח ארוך טווח של עיר. תשתית כזו כוללת קווי מים, גז, חשמל ותקשורת.
בחירת המיקום לתשתיות תת קרקעיות מוגבלת רק בזכות זמינות הקרקע והיכולת לחפור עמוק מספיק אל פני השטח כדי לגשת למשאבים תת קרקעיים.
משאבים תת קרקעיים נחוצים לשירותים ציבוריים כגון מים, גז, חשמל וקווי תקשורת. הם גם מאפשרים לבנות פיתוחים בקנה מידה גדול כמו חצרות רכבת ותחנות רכבת תחתית בעלות נמוכה יותר עם פחות מקום שתופס מבנים מעל הקרקע.
המטרה העיקרית של תשתיות תת קרקעיות היא שיפור הנגישות באזורים עירוניים תוך הגבלת ההשפעה הסביבתית על נופי הטבע
התשתית התת קרקעית ממוקמת בדרך כלל במקומות עם זרימת תנועה גבוהה. התשתית התת קרקעית כוללת חניונים, מנהרות, גשרים, רכבות תחתיות ועוד.
כמה דוגמאות לתשתיות תת קרקעיות הן חניון תת קרקעי עם זרימת תנועה גבוהה, תחנת רכבת תחתית עם קיבולת משתמש גבוהה לשעה ומנהרה עם קיבולת גבוהה ליום.
תשתית תת קרקעית נחוצה, אך חפירה עשויה להיות יקרה ולוקחת זמן. ישנם אתגרים רבים שיש לעמוד בהם בעת בניית תשתיות תת קרקעיות.
ישנם מקרים רבים בהם יש לבנות תשתית תת קרקעית. זה יכול לספק קישוריות טובה יותר לאזור, הגנה נאותה מפני אסונות טבע, למזער עלויות, וזה גם יבטיח כי החברה שלך מוגנת מפני תביעות.
אחד האתגרים המרכזיים בבניית תשתיות תת קרקעיות הוא לדעת היכן כדאי לשים את הבסיס. בעוד שחפירה לאורך נהר אינה מהווה אופציה עבורך, ישנן שיטות אחרות לברר היכן להקים את היסודות.
איך מתבצע איתור תשתיות תת קרקעיות
מאמר זה יעבור על שיטות העבודה המומלצות לאיתור תשתיות תת קרקעיות באמצעות נתונים שנאספו מפרויקטים של חפירות. כמו כן, נדון כיצד לתכנן פרויקט חפירה על מנת למצוא את התשתית הקבורה.
השלב הראשון הוא לברר איזה סוג של תשתית תת קרקעית אתה מנסה לאתר. לאחר שתדע זאת, תוכל לקבוע את סוג שיטת החפירה המתאים שיתאים לצרכיך. גורם נוסף הוא תנאי הקרקע, שעשויים להשפיע על בחירות הדרך בה יבוע האיתור ומיפוי התשתית התת קרקעית.
ישנן מספר דרכים למצוא תשתיות תת קרקעיות.
השיטה הראשונה היא באמצעות מכשיר GPS וקביעת תחום העניין. השיטה השנייה היא באמצעות מפות Google וזיהוי המיקום על המפה. השיטה השלישית היא באמצעות תמונות לוויין לזיהוי ציוני דרך טבעיים כגון נהרות או ביצות שניתן להשתמש בהם לציון תשתיות תת קרקעיות.
לא תמיד קל לאתר ולזהות תשתיות תת קרקעיות. הסיבה לכך היא שזה במקרה מוסתר ולא נראה לעין בעין בלתי מזוינת. הדרכים לאיתור תשתיות תת קרקעיות כוללות:
– כבל אינדוקטיבי: זהו כבל שבדרך כלל עוקב אחר קווי המתאר הטבעיים של הקרקע והמבנים התת קרקעיים. כבל זה יכול לשמש נקודת מוצא להמשך עבודת חקר.
– חיישנים: חיישנים אלה משמשים כהרחבה של כבלים אינדוקטיביים. ניתן למקם חיישנים אלה על גבי חוטים, צינורות, כבלים וכו ', כדי לזהות חריגות בקרקע או מבנים שעשויים להצביע היכן נמצאים מבנים או שירותים תת -קרקעיים.
– מכ"ם חודר קרקע: GPR הוא מכ"ם המציג אותות מהקרקע שיכולים לעזור לגלות חריגות פוטנציאליות וליצור תמונות על מפה לחקירה נוספת.
תשתית תת קרקעית מורכבת מקווי שירות תת קרקעיים, צינורות ותכונות אחרות כמו קווי מים או שמן.
לרוב, לא ניתן לראות את המיקום של תכונות אלה בהתבוננות על פני השטח. פעמים רבות, הדבר אינו נראה לעין כלל. עם זאת, ישנן כמה דרכים לאתר תשתית תת קרקעית באמצעות כלים פשוטים שאפילו טירון יכול להשתמש בהם.
1) מכ"ם חודר קרקע: GPR משתמש בגלי קול כדי ליצור תמונה של מבנים תת קרקעיים בכל אזור מבלי לחפור באדמה. המדידות נשלחות לאחר מכן ברשת אלחוטית לתצוגה מרוחקת הניתנת לשיתוף עם אנשים או קבוצות אחרות העובדות באתר.
2) סריקת לידר: באמצעות לייזרים למדידת מרחקים בין אובייקטים בקואורדינטות תלת ממדיות
תשתית תת קרקעית היא אחד הדברים החשובים ביותר בכל עיר, לא משנה כמה היא גדולה או קטנה. לערים יש פריסות מורכבות שמציבות אתגרים בכל הנוגע למיפוי והבנתן.
מיפוי תשתיות תת קרקעיות היה אתגר במשך עשרות שנים, במיוחד בערים עם פריסות מורכבות. זה כולל מיפוי ביוב, ניקוז סערה, מרתפים ומרתפים. כאן AI יכול לעזור בדיוק ובמהירות בהשוואה לשיטות ידניות.
כאשר מתכננים פרויקט בנייה או תכנון למבנים חדשים, יש למפות תשתיות תת קרקעיות לפני שמשהו אחר יכול לקרות. בדרך כלל זה גוזל הרבה זמן וכוח אדם כמו גם קצת כסף בצד. בעזרת סיוע בינה מלאכותית, תהליך זה הופך ליעיל וחסכוני יותר על ידי מתן לעבור מפה מלאה באמצעות תמונות לווין לפני אפילו
תשתית תת קרקעית היא אחד הדברים הקשים והיקרים ביותר למפות ולעצב. זה יותר מסתם ביוב ומערכות מים, אלא כולל גם קווי חשמל, כבלי תקשורת, סיבים אופטיים המשדרים נתונים וכבלי אינטרנט.
עלות המיפוי של תשתיות תת קרקעיות יכולה להיות גבוהה מכיוון שהיא דורשת חפירת רחובות או בניית חדשות. בנוסף, התהליך יכול להיות מסובך על ידי נוכחות צינורות ביוב או קווי גז. אבל עכשיו יש סיכוי באמצעות טכנולוגיית מכ"ם חודרת קרקע כדי להקל על תהליכי המיפוי האלה בפחות עלות.
מיפוי וביצוע איתור תשתיות תת קרקעי בסיוע טכנולוגיה מתקדמת הוא מגמה חדשה בתכנון עירוני שמבטיחה לשנות את ההבנה שלנו כיצד הערים שלנו פועלות טוב יותר עבור אנשים וכדור הארץ.
מיפוי הוא כלי חשוב בתעשיית הכרייה. לעתים קרובות, זה ניתן לגאולוגים לבצע את עבודתם. עם זאת, עבודה זו הוחלפה בתוכנת שיש לה פוטנציאל לבצע מיפוי בכוחות עצמה.
מיפוי מוקשים מבוססי ML מסייעים בחקר מבנים תת קרקעיים והקשרים המרחבים שלהם עם תכונות אחרות על פני כדור הארץ. זה גם עוזר במציאת מצבורים מינרליים.